SOLUN sa posetom Kavale proleće 2020

06.03. – 08.03.2020.

Htl “Assembly 3*”

Solun ili Tesaloniki je drugi po velicini grad u Grckoj. Ovo je glavno mesto grcke regije Makedonije I smatra se drugim grckim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske I strateske vaznosti. Grad je poznat po mnogobrojni mspomenicima I zgradama Iz vizantijskog I otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveci u Grckoj I Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv symbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da dozivite Solun na pravi nacin morate posetiti neku od brojnih taverni gde cete prodati tradicionalna jela I poslusati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete za obici posetu Zejtinliku – srpskom vojnickom groblju.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN 09.11.2019. (subota) Polazak iz Aleksinca,Nisa, Leskovca…(sa prikljucnim transferima iz Bora, Zajecara, Beograda, Kolara….) oko 23:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Usputno sakupljanje putnika u Nisu,Leksovca, Vranja….Nocna voznja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe I odmaranja carinskih formalnosti.

 2. DAN 10.11.2019. (nedelja) Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima. Razgledanje grada, obilazak samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu; Bela Kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada; Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom; Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna… Nakon razgledanja grada, zajednički odlazak autobusom do šoping centra “Cosmos”. Slobodno vreme do 20h kada je planiran polazak za hotel. Dolazak u hotel. Nocenje.

 3. DAN 11.11.2019. (ponedeljak) Dorucak. Napustanje hotela. Nakon smestanje grupe u autobusu polazak za Kavalu. Dolazak u grad. Nakon toga pešačka tura kroz stari grad-Panagiu sa vodičem, zatim obilazak Imareta – veliki kompleks poslednjeg Otomanskog perioda, konak Muhameda Alija, Bogorodičina crkva – jedan od najlepsih hramova Kavale, Kamares- akvadukt (deo širokog sistema za vodu izgradjen u periodu Sulejmana Veličansvenog), tvrđava Kavale…..Slobodno vreme za individuačlne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Srbiju.

 4. DAN 12.11.2019. Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Kraj usluge.

CENA ARANZMANA PO OSOBI za polazak iz Beograda,Kolara,Batočine 69e, za polaske iz Nisa, Aleksinca,Leskovca,Vranja… 55e za polaske iz Bora,Zaječara,Kraljeva, Čačka… 69e

Cena aranzmana obuhvata:

 • Prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u program
 • Smestaj u Solunu u hotelu “Assembly 3*” (1 nocenje sa doruckom – kontinentalni svedski sto) u hotelu sa 3*
 • Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika koze, Cosmos, Kavala…)
 • Troskove organizacije I vodjenje aranzmana
 • Usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANZMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • Gradska taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (placa se na recepciji hotela)
 • Individualne troskove

USLOVI PLACANJA:

Mogucnost placanja u tri jednake mesecne rate pocevsi od 20.08. do 20.10. .Placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni credit banke na dan uplate.

Program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slucaju nedovoljnog prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pocetak putovanja. Organizator ovog putovanja je T.A. Grand Holiday Licenca

ОТП 373/2020  категорија лиценцеА 25

Ovlašćeni subagent TA Acapulco PIB105243088

Račun organizatora 170-50010266000-40