SOLUN JESEN 2018

26.10. – 28.10.2018.

Solun ili Tesaloniki je drugi po velicini grad u Grckoj. Ovo je glavno mesto grcke regije Makedonije I smatra se drugim grckim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske I strateske vaznosti. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicim ai zgradama iz vizantijskog I otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveci u Grckoj I Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv simbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da dozvite Solun na pravi nacin morate posetiti neku od brojnih tavern gde cete prodati tradicionalna jela I poslusati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete zaobici posetu Zejtinliku – srpskom vonickom groblju.

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN 12.10.2018. (PETAK) Polazak iz Zajecara oko 21:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Nocna voznja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe I odmaranja carinskih formalnosti.
 2. DAN 13.10.2018. (subota) Dolazak u Solun u jutarnjim casovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkva Sv. Dimitrija….Nakon tog obilaska odlazak do cuvenog srpskog vojnickog groblja Zejtinlik gde se nalaze posmrtni ostaci vise od 7000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Nakon obilaska Zejtinlika, povratak u centar grada, obilazak fabrike koze I slobodno vreme do polaska u Cosmos. Slobodno vreme za soping do zatvaranja Cosmos-a I odlazak u hotel. Smestaj u hotel. Nocenja.
 3. DAN 14.10.2018. (nedelja) Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za indivudialne aktivnosti u centru grada ili fakultativni odlazak za manastire Meteore oko 09h. Neverovatne kamene kule manastira Meteori su nastale povlacenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. Godine, kada jednu od mnogobrojnih pecina naseljava monah poi menu Varnava. Usputno prema Meteorima u Kalambaki, poseticemo radionicu ikona I napraviti pauzu za kraci predah I kupovinu suvenira. Nastavljamo put prema Meteorima gde je predvidjen pauza za rucak u Kalambaki (rucak nije uracunat u cenu aranzmana). Nakon obilaska nastavak puta prema Solunu, sastanak sa putnicima koji nisu isli na Meteore I polazak za Srbiju u vecernjim casovima, posle 21h.
 4. DAN 15.10.2018. Dolazak u Zajecar ispred skole u ranim jutarnjim casovima. Kraj usluga.

CENA ARANZMANA PO OSOBI za polazak iz Beograda 59e, za polaske iz Nisa 39e za polaske iz Bora 49e

Cena aranzmana obuhvata:

 • Prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u program
 • Smestaj u Solunu (1 nocenje sa doruckom – kontinentalni svedski sto) u hotelu sa 3*
 • Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika koze, Cosmos…)
 • Troskove organizacije I vodjenje aranzmana
 • Usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANZMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • Gradka taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (placa se na recepciji hotela)
 • Individualne troskove
 • Izlet do Meteora 23e sa uracunatom ulaznicom za Veliki manastir na Meteorima.

USLOVI PLACANJA:

Mogucnost placanja u tri jednake mesecne rate pocevsi od 20.08. do 20.10. . Placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kurus Uni credit banke na dan uplate.

Program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slucaju nedovoljnog prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pocetka putovanja. Organizator ovog putovanja je OTP 58/2014 od 02.09.2014.

Ovlašćeni subagent TA Acapulco