“Koliko puta lutam gradom celim da tebe vidim! Ne mogu da sretnem milo ti lice koje tako želim.”  

F. Prešeren

Otputovati u Sloveniju je odličan izbor  u bilo koje doba godine. Poseta ovoj lepoj i pitomoj zemlji započinje u Ljubljani, ljupkoj prestonici na reci Ljubljanici koja je zbog brojnih univerziteta i grad mladih. Novogodišnji provod je ovde među najboljima u Evropi jer se muzički program odvija na nekolko gradskih bina  – od popa, roka do panka. Kafei i i restorani rade celu noć,  na ulicama se prodaje kuvano vino, rakija od borovnice…a ako se zateknete u novogodišnjoj noći u Ljubljani, ne propustite spektakularan vatromet u ponoć iznad Ljubljanskog grada. Na samo 30-tak kilometara su Kranj i Bled, a možete odabrati I izlet do Austrije dok ste u Sloveniji – uživaćete u  Klagenfurtu,  mondenskom Veldenu na Wörtherseeu i dobrom šopingu. Nakon najluđe noći, prijaće Vam spokojna lepota Bohinja i Bleda, uz kafu i originalnu bledsku krempitu. Srećno u Novoj!

CENA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL DVOKREVETNA JEDNOKREVETNA DETE OD 0-14.99 GODINA
CREINA 4* Kranj 109€ 169€ 99€

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase sa svim pripadajućim troškovima prema planu puta
 • Smeštaj u hotelu Creina 4* u Kranju u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi dva noćenja sa doručkom (usluga je bife tzv. „švedski sto“)
 • Usluge turističkog vodiča, obilaske prema programu, organizacione troškove

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individulani troškovi putnika koji nastanu u toku trajanja putovanja i sve programom neobuhvaćene usluge

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Austrija (Klagenfurt, Velden & Wörthersee) – cena po osobi 15 €

Izlet započinjemo posetom Klagenfurtu – jednom od najlepših starih gradova Austrije čije srce krasi NEUER PLATZ sa LINDWURMOM – krilatim zmajem, zaštitnim simbolom grada. Nakon razgledanja, slobodno vreme za individualne obilaske i novogodišnji šoping (tržni centar City Arkaden se nalazi u samom centru grada). U nastavku izleta, obilazimo Velden i jezero Wörthersee sa svoja tri ostrva: Blumeninsel, Kapuzinerisland i Maria Wörth uz kratko zadržavanje za fotografisanje.

 • Bohinj  5€

U neposrednoj blizini Bleda nalazi se jezero Bohinj koje zbog izuzetne lepote zovu još u  „rajskom dolinom Alpa“ . Izlet uključuje organizovan prevoz i uslugu vodiča.

 • Novogodišnji doček na ulicama i trgovima Ljubljane – cena po osobi 5 €

Izlet obuhvata prevoz i asistenciju vodiča. Doček je na ulicama i trgovima Ljubljane, svečani program se odvija na nekoliko gradskih bina sa raznovrsnom muzikom od folka, popa do panka i spektakularnim vatrometom nad Ljubljanskim gradom.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:

 • Fakultativni izleti se biraju i plaćaju na destinaciji. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 25. U slučaju manjeg broja zainteresovanih, organizator putovanja ExperiencePro Travel zadržava pravo ponuditi korigovane , vise cene koje putnici nisu u obabvezi da prihvate

NAČINI PLAĆANJA:

 • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU RAIFFEISEN BANKE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja.
 • Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.
 • Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun.

VAŽNE NAPOMENE:

 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.
 • Agencija ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava (pasoš mora biti važnosti minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu. KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT.

Program putovanja:

 • 1.DAN BEOGRAD – LJUBLJANA

Polazak  grupe je iz Novog Beograda je sa parkinga kod Sava centra u 21:00 čas. Noćna  vožnja preko Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 • 2.DAN LJUBLJANA – KRANJ

U prepodnevnim satima dolazak u ljupku prestonicu Ljubljanu i panoramsko razgledanje grada: BISKUPSKA PALATA  – STIŠKI DVORAC – KATEDRALA SVETOG NIKOLAJA – AUERSPREGOVA PALATA – OPERA – UNIVERZITET  i TROMOSTOVJE na reci Ljubljanici sa mnoštvom restorana i šik barova. Nakon posete Ljubljani, kraća vožnja do hotela u Kranju i smeštaj u hotel.  U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem, zajednička šetnja istorijskim jezgrom Kranja– među najlepšim u  Sloveniji sa kućama iz 16. veka i kućom -muzejom gde je živeo France Prešeren. Večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

 • 3.DAN KRANJ – KLAGENFURT – VELDEN – WÖRTHER SEE

Doručak. Slobodan dan u Kranju, a mi vam preporučujemo fakultativni izlet u Austriju koji obuhvata posetu Klagenfurtu, Veldenu I Wörtherseeu. Povratak u hotel u Kranju i svečana večera u hotelu uz doplatu. Individualni novogodišnji doček u Kranju ili fakultativno u Ljubljani. Srećna Nova godina! Noćenje.

 • 4.DAN KRANJ – BLED I BOHINJ – SRBIJA

Doručak. Odjava iz hotela i poseta Bledu, poznatom ne samo po svojoj lepoti već i interesantnoj istorijskoj prošlosti i legendama koje čuva od zaborava. Slobodno vreme za šetnju i odmor uz kafu i originalnu „blejsku kremnu rezinu“, kažu, najbolju kremšnitu na svetu. U okviru posete Bledu, fakultativni izlet do Bohinja . Polazak za Srbiju je oko 14:00 h, a očekivano vreme dolaska na Novi Beograd na mesto polaska je oko ponoći u zavisnosti od saobraćajnih i graničnih uslova. Kraj programa.

Hotel se nalazi u centru Kranja, renoviran, a sama građevina je proglašena za kulturno istorijski spomenik. Od Ljubljane je udaljen oko 25 km, od Klagenfurta oko 60 km, a od Bleda oko 30 km.
Sve sobe su sa TWC, fenom, SAT TV i mini barom. Gostima hotela je na raspolaganju a la carte restoran, WiFi, a sa hotelske terase možete spokojno uživati u prirodnoj lepoti Gorenjske.

Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” uskladeni sa YUTA standardom, ukoliko drugacije nije navedeno u programu.
Cenovnik br. 1. od 08.10.2018 Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.

Ovlašćeni subagent TA Acapulco