Toskana

Toskana, Italija

već od 189€

Opis destinacije

Toskana već vekovima pobuđuje maštu umetnika koji su stvarali inspirisani njenim krajolicima i pod okriljem nekada najmoćnije vladarske porodice na svetu, porodice Mediči. Iz ove regije potekli su i svetu podarili neviđena dela, i Leonardo, i Mikelanđelo, i Đoto, i mnogi, mnogi drugi… Dante je do kraja svog života čeznuo za izgubljenim zavičajem, Petrarka je venuo za Toskanom, a Gete je Toskani posvetio svoje najlepše stranice putopisa po Italiji… Neverovatni krajolici oivičeni čempresima, čudesna vina, fantastična istorija i sjajni gradovi… To je Toskana! Posetite sa nama Toskanu u vreme Novogodišnjih praznika i doživite je na pravi način! Ekskurziraćemo do vinske regije Kjanti u kojoj ćemo posetiti prelepi srednjovekovni grad San Điminjano i divnu Sijenu. Potom ćemo obići Firencu, jedan od najlepših gradova na svetu. Na kraju posetićemo Pizu i divićemo se čudesnim arhitektonskim dostignućima Pizana na Polju čuda… Za Novogodišnju noć, grad Firenca uvek ima bogat program… Na nekoliko lokacija u gradu se održavaju koncerti (Gospel, pop, džez, klasika) u kojoj na hiljade ljudi uživa radujući se što će upravo novu godinu dočekati u nekada najbogatijem gradu sveta! Zašto ne bi ste i Vi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DOČEK NOVE 2024. GODINE
6 dana autobusom / 3 noćenja
29. DECEMBAR 2023. – 3. JANUAR 2024.
BOLONJA – FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – PIZA

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
REDOVNA CENA - 219 €
SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA - 189 €

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji
umesto 120 € samo 90€

Ova cena uključuje i sve predviđene izlete: 
- Obilazak Pize prema programu
- Poseta šoping centru „I Gigli“ prema programu
- Izlet za San Điminjano i Sijenu prema programu
- Transfer na doček nove godine u Firenci
- Celodnevni izlet sa obilaskom Firence

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/ klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3*** u Montekatiniju
- smeštaj u 1/2 sobe sa kupatilom i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe
- obilazak Bolonje prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča tokom celog putovanja
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se kupiti u agenciji)
- Gradsku taksu u Montekatiniju –oko 3€ - taksa se plaća na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 80€
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100€

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene pojedinačnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- San Điminjano i Sijena – 35 €
- Piza – 30 €
- Šoping centar „I Gigli“ – 15 €
- Transfer na doček nove godine u Firenci – 20 €
- Celodnevni izlet sa obilaskom Firence – 30 €
HOTEL PARK MODERNO 3***, Montekatini Terme https://www.hotelnuovosavi.com/ ili sličan 
Smešten u blizini poznatih gradskih termalnih banja, hotel Park se nalazi u srcu Montekatini Terme, u blizini termalnih kupatila i okrenut prema predivnom parku. Sobe imaju drvene podove, klima uređaj i Vi-Fi pristup internetu. Osoblje hotela biće vam na raspolaganju 24 sata dnevno, pružajući vam ljubaznu i odličnu uslugu. Poseduju TV sa kablovskim i satelitskim kanalima, kao i sopstveno kupatilo opremljeno fenom za kosu i besplatni toaletnim priborom. U hotelskom restoranu služe se jela italijanske kuhinje i toskanski specijaliteti.

1. DAN (petak 29. decembar) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) u ranim popodnevnim satima (oko 16/17h).  Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (subota 30. decembar) BOLONJA – MONTEKATINI  TERME Dolazak u BOLONJU u prepodnevnim satima. Zadržavanje oko 3 sata u istorijskom centru grada. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi blizanci, Trg Mađore, Bazilika Sv. Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do pokrajine Toskana. Dolazak u  MONTEKATINI TERME, najpoznatiji banjski centar u centralnoj Italiji. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (nedelja 31. decembar) PIZA - PRATO / FIRENCA DOČEK NOVE GODINE   Doručak. Slobodno vreme, ili polazak u 9,30h na fakultativni izlet. Dolazak u PIZU oko 10.30h. Obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme do 13h. Povratak u Montekatini. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do regije PRATO i poseta najvećem šoping centru u Toskani „I Gigli“. Slobodno vreme za šoping 3 sata. Povratak u Montekatini u hotel oko 19h. Slobodno vreme. U 21h transfer (fakultativno) do FIRENCE na DOČEK NOVE GODINE. Tradicionalno, grad Firenca svake godine organizuje sjajan program koji uključuje više lokacija. Koncert klasične muzike je tradicionalno na trgu Sinjorija, dok je na trgu Anuncijate, koncert gospela. Centralni koncert je uvek sa nastupom neke od zvezda pop scene Italije. Polazak iz Firence ka hotelu u 01.00h posle ponoći. Povratak u hotel oko 2h. Noćenje.

4. DAN (ponedeljak 1. januar) SAN ĐIMINJANO – SIJENA Kasniji doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (11.30h – 22h). Vožnja delom kroz živopisne predele oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, živopisnom srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Boravak u gradu oko 2,5 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije; Znameniti trg „Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme. Polazak iz Sijene u 20.30h. Povratak u Montekatini oko 22h. Noćenje.

5. DAN (utorak 2. januar)   FIRENCA   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u FIRENCU. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. DAN (sreda 3. januar)  Dolazak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Egipat

Preporučujemo

Gradovi Evrope

Preporučujemo