Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SARANDA + obilazak TIRANE
+ izleti Nacionalni park Butrint i Ksamil, izvor Plavo oko i Đirokastra, tvrđava Lekursi, krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije, tvrđava Porto Palermo i plaže Himara i Borš

Cena:
489 EUR po osobi

Polasci i cene sa popustom: 
21. jun – 359 EUR po osobi
05. jul – 409 EUR po osobi
02. avgust – 439 EUR po osobi
16. avgust – 439 EUR po osobi
06. septembar – 359 EUR po osobi

Trajanje: 
12 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- 9 noćenja u hotelu ILIRIA **** ili sličnom u Sarandi u 1/2 i 1/3 i porodičnim sobama (singl, francuski ležaj, sofa) sa balkonom, sopstvenim kupatilom sa fenom i WC, frižiderom i uključenim doručkom
- Boravišne takse
- Obilasci prema programu putovanja
- Obilazak Tirane
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

DOPLATE ZA SOLO PUTNIKE:
- Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

DOPLATE ZA DECU:
- Deca starosti od 0 do 1,99 godina GRATIS
- Cena aranžmana za decu starosti od 2 do 5,99 godina iznosi 100 EUR za sve termine
- Cena aranžmana za decu starosti od 6 do 12,99 godina iznosi 190 EUR za sve termine

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:
- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 250 EUR za sve termine

SOPSTVENI PREVOZ:
- Ukoliko koristite sopstveni prevoz, cena aranžmana se umanjuje za 20 EUR po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Nacionalni park Butrint sa uključenom ulaznicom u pratnji lokalnog vodiča i kupanje u Ksamilu – 30 EUR
- Izvor Plavo oko i srednjovekovni gradĐirokastra sa uključenom ulaznicom za posetu kuće Skenduli u pratnji lokalnog vodiča – 30 EUR
- Odlazak do tvrđave Lekursi sa uključenom večerom i jednim pićem u restoranu – 30 EUR
- Celodnevno krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije sa uključenim neograničenim pićem Raki –    40 EUR
- Plaže Himara i Borš i tvrđava Potro Palermo sa uključenom ulaznicom – 30 EUR

- Paket fakultativnih izleta iznosi 130 EUR za odrasle i 100 EUR za decu starosti do 11,99 godina.
- Cena izleta za decu do 11,99 umanjuje se za 5 EUR po izletu.
- Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

DAN 1 – Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u večernjim časovima. Polazak za Sarandu. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju.

DAN 2 – Dolazak u Sarandu u prepodnevnim časovima. Smeštamo se u hotel. Nakon što se raspakujemo i odmorimo, odlazimo u šetnju kako bismo se upoznali sa sadržajima koji grad Saranda nudi. Slobodan dan za kupanje i uživanje. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Krećemo na fakultativni izlet Nacionalni park Butrint i Ksamil. Prvo ćemo posetiti Butrint, park koji obuhvata skoro 100 kilometara kvadratnih jezera, močvara, proplanaka i ostrva. Ovaj park je dom za oko 1200 biljnih i životinjskih vrsta. Pod zaštitiom Nacionalnog parka je i istoimeno arheološko nalazište od izuzetnog značaja za Albaniju. Ovde se nalaze ruševine i ostaci amfiteatra, rimskog kupatila, kapele iz V veka, kao i gradska kapija i mletački zamak iz XIV, koji je pretvoren u muzej. Izlet nastavljamo do malog mesta Ksamil, koje lokalno stanovništvo drugačije naziva albanska Bora Bora. Nalazi se nedaleko od granice sa Grčkom, a sa malim uvalama, sitnim peskom i kristalno čistom vodom predstavlja jednu od najlepših destinacija Albanije. Slobodno vreme za ručak i kupanje. Savetujemo da probate ribu i morske specijalitete u nekoj od taverni sa pogledom na more, ali i domaći sir i rakiju. Povratak u Sarandu. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka, krećemo na fakultativni izlet Plavo oko i Đirokastra. Odlazimo do prirodnih izvora reke Bistrice, smeštenih na zapadnoj padini planine Mali, u gustoj šumi četinara, na oko 30 kilometara od Sarande. “Rupa bez dna” kako drugačije nazivaju ovaj prirodni fenomen, jedna je od najvećih turističkih atrakcije Albanije. Bistra plava voda sa mehurićima, izvire iz korita koje se smatra najmanje dubokim 50 metara, a samo će najhrabriji smeti da se okupaju, jer temperatura vode ne prelazi 10 stepeni. Uživamo u prirodi i pravimo uspomene kroz fotografije. Izlet nastavljamo odlaskom do srednjovekovnog grada Đirokastra, koji se nalazi na obroncima planina Mali i Gjera. Upisan na UNESCO listu svetske baštine kao redak primer dobro očuvanog otomanskog grada, Đirokastra danas predstavlja najvažniji ekonomski i trgovački centar ovog dela Albanije. Posetićemo kuću Skenduli, jedan od najlepših primera arhitekture osmanskog doba. Obnovljena kuća sa prelepim sobama i pogledom na grad, zadržala je veći deo originalnih detalja u drvetu i freskama. Slušaćemo priče o svakodnevnom životu, rodbinskim odnosima i raznim ceremonijama tog vremena. Nakon posete, krećemo u šetnju uličicama od kaldrme, pravimo nestvarne fotografije, pazarimo ručno rađene suvenire i uživamo u panoramskom pogledu na tvrđavu “Kamenog grada” kako drugačije nazivaju Đirokastru. Slobodno vreme za ručak gde predlažemo da probate domaće specijalitete – kifki, kuglice od pirinča, pohovani sir sa susamom i medom, kao i lokalno pivo. Povratak u Sarandu i slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Slobodan dan za kupanje. Pre zalaska sunca, odlazimo na fakultativni izlet do srednjovekovne tvrđave Lekursi, odakle se pruža predivan pogled na čitav grad i susedni grčki Krf. Unutar zidina tvrđave, nalazi se restoran gde ćemo se družiti uz tradicionalnu muziku. Pesma, igra, iće i piće. Garantujemo da ćete uživati u najlepšem zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje. Noćenje.

DAN 7 – Nakon doručka, odlazimo na celodnevni fakultativni izlet krstarenje brodom do najlepših plaža juga Albanije. Ukrcavamo se na brod i započinjemo krstarenje. Posetićemo najušuškanije uvale, zalive i plaže. Krstarimo do zaliva Kepi i Kefalit (zaliv kornjača) gde ćemo imati prilike, ukoliko budemo imali sreće, da fotografišemo morske kornjače. Nastavljamo do zaliva Kakome, gde ćemo imati slobodno vreme za skakanje sa broda i kupanje u kristalno čistoj vodi Jonskog mora, dok sa broda dopiru zvuci tradicionalne muzike. Izlet nastavljamo do plaže Krorez, predivne, netaknute plaže do koje je moguće doći jedino brodom. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i ručak. Tokom čitavog krstarenja, na raspolaganju će vam biti dostupna neograničena konzumacija tradicionalnog pića Raki, poput naše rakije. Povratak u Sarandu u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. Krećemo na celodnevni fakultativni izlet i odlazimo do tvrđave Porto Palermo koja se nalazi na oko 50 kilometara severno od Sarande. Ovo utvđenje Ali Paše Tepelenskog, sa početka 19. veka, izgrađeno je prvenstveno kao ostrvo na mestu jedne od najpoznatijih luka drevnog sveta – luke Panorama. Tvrđava ima oblik trougla, sa čijih se bedema pruža panoramski pogled na zaliv. Pravimo nestvarne fotografije, dok se bolje upoznajemo sa istorijom Albanije. Izlet nastavljamo do Himare – grada na obali Joskog mora, kojeg okružuju priroda i masivne planine. Smatra se da ovoj regiji pripadaju neke od najlepših plaža Albanije. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i ručak u nekoj od brojnih taverni. Nakon Himare, odlazimo do primorskog sela Borš okruženog maslinjacima i planinskim vrhovima. Slobodno vreme za kupanje i uživanje na jednoj od najdužih peščanih plaža albanske rivijere. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DANI 9 i 10 – Doručak. Naredna dva dana prepustite se uživanju koja ce vam nahraniti dušu i telo za predstojeći period, odmorite oči u prizorima nestvarnih boja vode, peska i neba, upoznajte lokalce koji su slobodnog duha i otvorenog srca. Uživajte u morskim specijalitetima i domaćem hlebu sa maslinovim uljem. Bezbroj je mogućnosti, a izbor je samo vaš! Noćenje.

DAN 11 – Nakon doručka, pakujemo stvari u autobus i krećemo za Tiranu. Po dolasku u prestonicu Albanije krećemo u obilazak grada: Trg Majke Terezije, Politehnički univerzitet, Predsednička palata. Prošetaćemo do Tiranske piramide, obići čuveni bunker i pravoslavnu crkvu Vaskrsenja Hristovog. Turu završavamo na Trgu Skenderbega, gde se nalazi i najveći spomenik na svetu posvećen Skenderbegu. Uživamo u pogledu na Sahat kulu, Etem begovu džamiju i prepoznatljivi mozaik na Narodnom muzeju. Slobodno vreme za ručak i uživanje u gradu. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Albaniju i Srbiju.

DAN 12 – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRIP TOP

Egipat

Preporučujemo

Turska

Preporučujemo