Provansa - Cvetanje lavande

Provansa, Francuska

već od 299€

Opis destinacije

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa... Ovo je sasvim novo i jedinstveno putovanje u Provansu u vreme cvetanja lavande, a lavandi smo i posvetili putešestvije. Očekujemo Vas!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA / 09. – 15. JUL 2023.
MARSELJ – SANT MARI DE LA MER - SALON – KUSTULE – GORD – SENANK - OBANJ

CENA ARANŽMANA PO OSOBIPAKET IZLETA
za uplate u agenciji
NOVA CENA: 299 €umesto 85 € samo 75 €
SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

Navedena cena uključuje sledeće izlete:
- Izlet za S.M. de la Mer - Salon prema programu
- Izlet za Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande) – Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju)

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 2* u regiji Marselja
- 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak – klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u regiji Kranja
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Marselja, Ljubljane, Kranja i Bleda (bez ulaznica i krstarenja jezerom) prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe od 18-70 god.; za 70+ cena iznosi 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €
- Izlet do Obanja sa ulaznicom za Muzej Legije stranaca i voznim kartama Marselj-Obanj-Marselj (trajanje izleta 3-4 sata) – 25 € - prijava i plaćanje isključivo na licu mesta – Ovaj izlet nije sadržan u „paketu izleta“!
- Gradske turističke takse u Francuskoj i Sloveniji: Ukupno 10 € za sva četiri noćenja. Takse se plaćaju se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- Sent Mari de la Mer - Salon – 40 €
- Kustule (sa ulaznicom za Muzej lavande)– Gord – Senank (sa ulaznicom za opatiju) – 45 €
HOTEL 2**, regija Marselja
Hotel se nalazi u regiji Marselja, do oko 30 km udaljen od istorijskog centra grada. Tipičan „budžet“ hotel. Poseduje recepcioni deo sa info-pultom, malim lobijem, aperitiv barom i salonom za posluženje doručka. WiFi konekcija je obezbeđena u javnim delovima hotela i u sobama. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem. Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.

HOTEL 3***, regija Kranja
Hotel se nalazi u sregiji Kranja. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon…
1. dan (nedelja 09. jul)   Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (oko 17h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (ponedeljak 10. jul)   Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Pauze pravimo na svakih 3-4 sata vožnje i naravno sam put činimo zanimljivijim sa pričama o Liguriji i divnoj Azurnoj obali... Nastavak putovanja do MARSELJA. Smeštaj u hotel u regiji grada u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (utorak 11. jul)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Putovanje preko živopisnih predela departmana „Buš-du-Ron“ („Usta Rone“) – delta reke Rone, jednog od najživopisnijih delova Provanse. Odlazak u malo ribarsko seoce SANT MARI DE LA MER poznatog kao najveće romsko hodočasno mesto Evrope. Po dolasku sledi kraća šetnja do Ciganskog trga (Place des Gitans), svetilište Svete Sare,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju uz more... Nastavak putovanja u 14.30h. Odlazak do živopisnog provansalskog grada SALON. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: Imperatorov zamak, crkva Sv. Mihajla iz 12. veka, crkva Sv. Lavrentija u kojoj se nalazi grob slavnog proroka Nostradamusa, Fontana mahovine,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 19.30h. Povratak oko 21h. Noćenje.

4. dan (sreda 12. jul)  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (8.30h-22h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Odlazak do mestašca KUSTULE i poseta Muzeju lavande uz razgledanje interesantne postavke i upoznavanje sa uzgojom ove plemenite biljke. Nakon obilaska muzeja odlazak do gradića GORD, po mnogima najlepšeg srednjovekovnog naselja u Provansi. Nalazi se na obroncima planine sa koje se prža prelep pogled na Luberon. Obilazak srednjovekovnog zamka koji stražari od 10. veka gradom. Šetnja slikovitim ulicama i uživanje u panorami. Slobodno vreme (2,5 sata) za lutanje i uživanje, ali i za neki divni ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja do obližnje OPATIJE SENANK oko koje se prostiru najlepša polja lavande u Provansi. Poseta opatiji uz specijalnu turu vođnja kroz opatiju (Poseta traje oko 2 sata). Nakon obilaska opatije, povratak ka Marselju uz vožnju kraj divnih polja lavande... Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (četvrtak 13. jul)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazak do centra Marselja i po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledananje: Katedrala, le Panier kvartovi, Stara luka sa srednjovekovnim tvrđavama, mesto atentata na kralja Aleksandra,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim turističkim vozom do katedrale Notr Dam de la Gar smeštene na vidikovcu odakle se pruža nestvaran pogled na čitav grad i Marseljski zaliv. Popodne, tročasovni fakultativni izlet vozom do obližnjeg OBANJA sa posetom jedinstvenom Muzeju Legije stranaca. Povratak u Marselj. Polazak ka Sloveniji oko 21h. Noćna vožnja preko južne Francuske, Ligurije i severnog dela Italije...

6. dan (petak 14. jul)   Dolazak u LJUBLJANU u podnevnim časovima. Obilazak grada uz razgledanje čuvenog Tromostovlja, spomenika France Prešerna, katedrale Sv. Nikole, Rotovža, Zmajskog mosta... Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji Kranja. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (subota 15. jul)  Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do prelepog Bledskog jezera. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu, krstarenje jezerom, posetu srednjovekovnom Blejskom gradu, za čuvene krempite... Polazak sa Bleda u 15 časova. Vožnja preko Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Egipat

Preporučujemo

Turska

Preporučujemo