Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 129€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID
08.11-12.11.2023

Cena aranžmana: 129e

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
- Smeštaj u hotelu sa 3* u Hotelu*** u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni “bufet” doručak)
- Panoramsko razgledanje 
- Usluge turističkog vodiča tokom putovanja
- Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
- Fakultativne izlete i individualne troškove
- Doplata obaveznu gradsku komunalnu taksu koja za sva tri noćenja iznosi 3€

Popusti i doplate:
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€
- doplata za 1/1 sobu iznosi 70€
- doplata za dodatno sedište u busu 50€
- doplata za biranje sedišta 15€

Cene fakultativnih izleta po osobi:
- Krstarenje jezerom - 10€
- Sv Naum I Biljanini izvori 20€
- Drač 20€
Hotel Mizo je okružen zelenilom i smešten na mirnoj lokaciji, na samo 10 metara od Ohridskog jezera i na 2 km od grada Ohrida, koji je pod zaštitom UNESCO-a. U ponudi ima privatnu plažu, restoran i sobe sa balkonom, klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju brodski pod, TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sa balkona se pruža pogled na jezero, na planinu ili na parking. Restoran hotela Mizo nudi letnju terasu i lokalna jela. U baru se služe raznovrsni topli napici i osvežavajuća pića.

1. Dan. 08.11.2023. Polazak iz Niša oko ponoći sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Srbiju I Severnu Makedoniju sa usputnim zadrzavanjima radi odmora I prijema putnika.

2. Dan. 09.11.2023. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku u Ohrid krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo ragledanje I obilazimo crkve Sv.Sofije, Sv. Bogorodica I Sv. Kaneo, antičko pozorište, Samuilova tvrdjava. Po završetku obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje jezerom. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan 10.11.2023. Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet Sveti Naum I Biljanini izvori. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Divićemo se legendama o Vili Jezerki I Biljaninim suzama. Pazariemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restranu u neposrednoj blizini Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid. Moguć zajednički odlazak u neki od tradicionalnih restorana sa domaćo muzikom. Noćenje.

4. Dan 11.11.2023. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Drača. Najveći I najznačajniji lučki grad Albanije. Po dolasku krećemo u šetnju gradom na obali Jadranskog mora. Obilazimo ostatke Rimskog amfiteatra, Fatihovu dzamiju, zidine nekadašnjeg vizantijskog grada, kao I Venecijanske kule iz 14.veka. slobodno vreme za ručak gde predlažemo tradicionalnu kuhinju, ali I morske sprecijalitete. Povratak u Ohrid. Noćenje.

5. Dan 12.11.2023. Doručak. Pakujemo stvari I napuštamo sobe. Polazak za Skoplje. Razgledanje grada I kraće vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom I uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Niš. Vožnja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana bez uvećanja do 15.03.2023

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Egipat

Preporučujemo

Turska

Preporučujemo