Ohrid

Nova godina, Makedonija

već od 125€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID  
NOVOGODISNJE PUTOVANJE 2024. 
MAKEDONSKI BISER 
“Ko ga jednom poseti, uvek mu se vraća” 

TERMIN
6 DANA / 3 NOĆENJA
HOTELCENA PAKETA PO OSOBIPOLAZAK IZ NIŠA I LESKOVCA
29.12.-03.01.2024.Hotel SILEKS 4*
Ohrid – Sv. Stefan
129€125€
Cena paketa je sa polaskom iz:
Preljine, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca.
Obavezna doplata kod hotela Silex:
∙ doplata u hotelu za docek Nove godine (svecana vecera uz muziku i neograniceno konzumiranje domaceg pica) 45€ ∙ repriza Nove godine (svecana vecera uz muziku i dva pica ) 30€
∙ placanje prilikom dolaska na recepciju hotela.
Doplata za transfere iz drugih gradova
za polazak iz Užica 15€ (transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u hotelu Sileks 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa doručkom,  
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA 
- putno zdravstveno osiguranje  
- individualne troškove 
- fakultativne izlete 
- boravisna taksa 1€ po danu po osobi  

POPUSTI ZA DECU 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40€, (cenu karte). 
- Deca do 12 godina ostvaruju popust 10€ na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu. 

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25 € 
- Nema umenjenja cene za sopstveni prevoz. 
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna  težina prtljaga je 20 kg. 
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €-ISKLJUCIVO NA UPIT 
- Doplata za jednokrevetnu sobu 45€ u hotelu Silex 4*-ISKLJUCIVO NA UPIT 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Odlazak do svetog Nauma i Biljaninih izvora 15 € (minimum 25 osoba) 
- Obilazak Vevčana i Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba) 
- Krstarenje Ohridom 10 € (minimum 25 osoba) 
- Obilazak Tirane 20 € (minimum 25 osoba)
HOTEL „SILEKS“ ★★★★ 
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje privatnu plažu, veliki  bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s  kablovskim kanalima. U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića. Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su vam na raspolaganju  tereni za tenis, košarku i fudbal. Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima aktivnosti, uživati u koncertima i  izvođenjima ili se počastiti masažom. Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km. 

1.Dan– PRELJINA 29.12.2023. 
Polazak iz Preljine oko 21h. Vreme polaska moze biti korigovana zbog uslova na putu I granicnim prelazima u tom  terminu. Putnici ce biti obavesteni dva dana pre putovanja o tacnim satnicama. Putovanje preko Niša i Skoplja sa  usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja. 

2. Dan -OHRID 30.12.2023. 
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog  dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv.  Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ).  
Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “SILEKS 4* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme .  Noćenje.

3. Dan OHRID – VEVČANI - STRUGA – OHRID 31.12.2023. 
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (Oko 09:00h). Voznja prema Vevcanima. Obilazak znamenitosti I slobodno  vreme. Odlazak do Struge. … Obilazak Struge , izvor Drima . Struga se nalazi na 20-ak km od Ohrida, na obali  Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Danas je Struga poznato turističko i kulturno  istorijsko naselje. Povratak do centra Ohrida I slobodno vreme ili odlazak na krstarenje jezerom-fakultativno.  Odlazak u hotel. Slobodno vreme za doček Nove godine u hotelu Silex 4*. Noćenje.  

4. Dan - OHRID – TIRANA – OHRID 01.01.2024. 
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet. Vožnja prema Tirani . Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala,  Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Polazak za Ohrid u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel. Slobodno vreme za reprizu Nove godine u restoranu  hotela Silex 4*. Noćenje.  

5.Dan -OHRID - MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO 02.01.2024. Kasni doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet manastir Sv. Nauma. Obilazak  manastira Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko  jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi  Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku obilazak  Biljaninih izvora, a nakon toga kraće slobodno vreme u centru Ohrida. Oko 17 časova povratak za Srbiju. 

6 .Dan - KRALJEVO 03.01.2024. 
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja; 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.02.2024. (čekovi se deponuju u  agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

- Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Egipat

Preporučujemo

Gradovi Evrope

Preporučujemo