Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
London avionom, 6 dana

Cena: 
959 EUR po osobi
Cena sa popustom: 
850 EUR po osobi

Polasci: 
06. maj 2023.
11. maj 2023.

Trajanje: 
6 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Povratna avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd-London sa presedanjem u Amsterdamu
- Prtljag težine do 23 kilograma + ručni prtljag
- 5 noćenja u hotelu IBIS BUDGET HOUNSLOW** ili sličnom u Londonu u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Transfer metroom na povratnoj relaciji aerodrom-hotel
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Viza za Veliku Britaniju – ~150 EUR
- Fakultativni izleti.
- Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdrastveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Najveće znamenitosti Londona u pratnji vodiča – 40 EUR
- Odlazak u Oksford i Stonehendž sa uključenim svim neophodnim ulaznicama – 130 EUR
- Prijavljivanje za izlet Oksford i Stounhendz se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

- Plaćanje izleta najveće znamenitosti Londona se obavlja na putovanju pre realizacije izleta.

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Londona sa presedanjem. Sletanje u London u popodnevnim časovima. Po dolasku na krajnju destinaciju transfer metroom do smeštaja u živopisnom delu grada Hounslow koji je udaljen svega nekoliko metro stanica od aerodroma. Smeštanje u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – U jutarnjim časovima, nakon doručka, krećemo u obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster – najuži centar grada smešten na obali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada Parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street – sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. U jutarnjim časovima krećemo na celodnevni fakultativni izlet najveće znamenitosti Londona. Prvo metroom odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu – istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast – brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu – Oxford street sve do Royal Marble Archa – trijumfalne kapije iz 19. veka. Nakon pause za ručak i kratkog predaha, nastavljamo naše istraživanje glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva. Odlazimo do Portobello marketa, čuvenog po antikvitetima i suvenirima, zatim posećujemo Nothing Hill, čuvenu oblast Londona iz istoimenog filma. Put nas dalje vodi do Kensigntonske palate, sedišta dela kraljevske porodice i najčuvenijeg londonskog parka, Hyde Parka. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 – Posle doručka slobodno vreme za celodnodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Uz dogovor sa vodičem, moguć je obilazak nekih od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendza. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedinstvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda – Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem se se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – U jutarnjim časovima se pakujemo i posle doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Preporučujemo da posetite najpoznatiji teniski kompleks na svetu – Vimbldon, fudbalski stadion Vembli ili ukoliko ste ljubitelj dobre kupovine preporučujemo odlazak u najpoznatiji londonski tržni centar – Harrods. Transfer metroom do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Egipat

Preporučujemo

Turska

Preporučujemo