Budimpešta

Budimpešta, Mađarska

već od 99€

Opis destinacije

Budimpešta je glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i saobaraćajni centar zemlje i ima preko 1,7 miliona stanovnika. Poznata istorija Budimpešte počinje sa rimskim gradom pod imenom Aquincum, osnovanim oko 89. godine nove ere, na mestu starije keltske naseobine blizu mesta gde je nastala Obuda. Aquincum je od 106. do kraja 4. veka bio glavni grad provincije, donje Panonije. Na mestu današnje Pešte je bio izgradjen grad Contra Aquincum (ili Trans Aquncum). Oblast su oko 900. godine osvojili Mađari, koji su oko jednog veka kasnije osnovali Kraljevinu Mađarsku. Turci su osvojili veći deo Mađarske u 16. veku i prekinuli su rast grada: Peštu su sa juga zauzeli 1526. godine, a Budim 15 godina kasnije. Godine 1690. Velikom seobom Srba pod vodjstvom patrijarha Arsenija Čarnojevića,povećava se broj budimskih i peštanskih Srba koji su i od ranije živeli na ovim prostorima. Veliki deo Srba se nastanio u budimskom Tabanu. Pešta je od 1723. bila sedište administrativnog aparata kraljevstva, koji je najbrže rastao u 18. i 19.veku, i inicirao izraziti rast grada u 19. veku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BUDIMPEŠTA
2 noćenja

14.02.-17.02.2024.
07.03.-10.03.2024.

CENA ARANŽMANA:99 evra

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz turističkim autobusom prema programu(dvd, AC)
- dva noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto), u Budimpešti- u hotelu 3* ( hotel 4* DI VERDI IMPERIAL za termin 09.11.-12.11.2023.)
- smeštaj u 1/2, 1/3 sobama (svaka soba ima twc, tv, tel)
- usluge turističkog vodiča
- agencijske usluge

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- međunarodno zdravstveno osiguranje 800,00 din.(grupna polisa sa administrativnim troskovima)
- fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča 5 eura
- krstarenje Dunavom 20 eura
- izlet do Sent Andreje 15 eura
- fakultativna večera u čardi 40 eura (cena obuhvata: glavno jelo, čašica rakije, čaša vina 0,3 l, muzički program)
- doplata za 1/1 sobu 70 eura

NAPOMENA– doplata za polazak iz Subotice 500,00 dinara

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel 3* (najčešća saradnja sa hotelima –Budapest,Berlin, Millennium, Zuglo, Green, B&B, Novotel City ex Congress 4,Di Verdi Imperial  4*  ) se nalazi u širem centru grada na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.
1.Dan – Beograd-Novi Sad-Subotica-Budimpešta
Polazak iz Beograda autobusom oko 23.00 časa. Noćna vožnja uz kraću pauzu za odmor.

2.Dan – Budimpešta
U jutarnjim satima dolazak u Budimpeštu. Fakultativno odlazak u panoramsko razgledanje grada(Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Pariska robna kuća, Novi Budim-Ribarske kule, crkva Svetog Mateje, Citadela na brdu Gelet, Kraljev dvorac). Slobodno vreme. Odlazak u hotel. Noćenje .

3.Dan – Budimpešta-Sent Andreja-Beograd
Doručak. Fakultativo: odlazak za Sent Andreju i obilazak u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme. Fakultativno- vožnja brodom Dunavom. Noćenje.

4.Dan – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativno odlazak u Tropikarijum i tržni centar Campona. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Organizator putovanja je turistička agencija Lavli Travel, broj licence OTP 5/2021 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lavli Travel. OUP

Egipat

Preporučujemo

Gradovi Evrope

Preporučujemo