NEA KALIKRATIA STUDIJI SOFOKLES

NEA KALIKRATIA STUDIJI SOFOKLES

NEA KALIKRATIA STUDIJI SOFOKLES

Nalaze se uz hotel “Mikes”, na oko 4 minuta hoda od plaže. Gosti mogu koristiti sadržaje hotela. Studiji su novi (završeni pred kraj sezone 2010). Svaki studio  ima kupatilo i sobu sa kuhinjskim delom, TV, klimu.Klima je uključena u cenu smeštaja.

 

Trajanje putovanja 22.05.- 01.06 01.06.- 11.06. 11.06.- 21.06. 21.06.- 01.07. 01.07.- 11.07 11.07.- 21.07. 21.07.- 31.07 31.07.- 10.08. 10.08.- 20.08 20.08.- 30.08. 30.08.- 09.09. 09.09.- 19.09. 19.09.- 29.09
Struktura Usluga
1/2 st  

NA

95 160 250 360 390 470 490 490 490 390 270 190 95
1/3 st 100 170 270 380 450 520 550 550 520 430 280 200 135
1/4 st 120 190 280 399 490 540 590 590 540 460 290 220 150

 

Legenda: Najam (NA) – boravak u studijima ili apartmanima 10 noći/ 11 dana; studio (st) je smeštajna jedinica koja se sastoji od sobe i kuhinje – jedna prostorija, TWC i terase; studio sa galerijom (sga) – studio u 2
nivoa (prvi nivo – soba+kuhinjski deo – jedna prostorija, TWC, terasa, a drugi nivo – do kog vodi stepenište i na kom se nalazi jedan dupli ležaj – francuski); apartman(app) je smeštajna jedinica koja se sastoji iz sobe i
kuhinje – 2 posebne prostorije, TWC i terase; duplex (dpx) je smeštajna jedinica koja se sastoji iz dve sobe, kuhinje, TWC i terase.

VAŽNO: Ministarstvo turizma Republike Grčke je najavilo uvođenje boravišne takse (turističke takse) od01.01.2018. godine. Boravišna taksa u studijima/apartmanima iznosiće 0,50 eurdnevno po smeštajnoj jedinici i naplaćivaće je na licu mesta vlasnicismeštajnog objekta.

CENA U TABELI OBUHVATA:
– Najam studija ili apartmana, za boravak 11 dana (10 noći),
–  Troškove organizacije putovanja,
– Usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera za vreme trajanja aranžmana.

CENA U TABELI NE OBUHVATA:
 – Vanlinijski prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, klima, audio, video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i sl. tokom putovanja) na relaciji Novi Sad – Halkidiki – Novi Sad,
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa osiguranom sumom od 30.000 eur,
– Individualne troškove i usluge koje nisu predviđene programom
– Troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta – inostranom agencijom.

Doplata za 1/1: S obzirom da ne postoje jednokrevetne smeštajne jedinice, ukoliko dvokrevetni studio ili apartman koristi jedna osoba, plaća punu cenu najma dvokrevetne smeštajne jedinice (za boravak 10 noći/11 dana).

USLOVI PLAĆANJA: Cene su date u eurima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke PIRAEUS BANKA za efektivu, na dan uplate

NAČIN PLAĆANJA:
Za uplatu u celosti prilikom rezervacije odobreni su sledeći popusti:
– za uplatu do 01.04.2017. odobravamo 15%  popusta na smeštaj ako koristite autobuski prevoz,
–  za uplatu do 01.04.2017. odobravamo 10%  popusta na smeštaj ako koriste sopstveni prevoz.
– Uplata do polaska – 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama, tako da ceo iznos bude isplaćen do 10 dana pre polaska na putovanje. Ukoliko stranke ne izvrše uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom roku, smatra se da su odustali od korišćenja aranžmana i da je rezervacija otkazana.
– Uplata u ratama čekovima građana – 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama, tako da zadnja rata bude naplaćena do 15.11.2017. – za rate koje dolaze na naplatu posle iskorišćenog aranžmana obavezno je deponovanje čekova građana, kao garancija plaćanja.
– Administrativna zabrana – 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama, tako da zadnja rata bude naplaćena do 15.11.2017. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan – Putovanje. Novi Sad – sastanak putnika u Novom Sadu, Bulevar Cara Lazara 55 (ispred TA „Market Tours“), pola sata pre predviđenog vremena polaska. Polazak autobusa iz
Novog Sada u 19:00 časova (moguće su izmene vremena polaska, o čemu će Organizator blagovremeno obavestiti putnike). Noćna vožnja preko Beograda, Niša, Skoplja, Soluna, do
Halkidikija, sa kraćim usputnim odmorima.
2. dan – 11. dan – Halkidiki. Dolazak u mesto odredišta, smeštaj i boravak u objektu na bazi izabrane usluge, noćenje.
12. dan – Halkidiki – Napuštanje objekta u 9:00 h (po lokalnom vremenu). Polazak autobusa za Srbiju u 17:00 h po lokalnom vremenu Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.
13. dan – Dolazak u Novi Sad je predviđen za jutarnje sate, a vreme dolaska zavisi od uslova na putu i granica. Kraj usluga.

PREVOZ
Cena autobuskog prevoza za putnike koji koriste i uslugu prevoza.
NOVI SAD 19:00 65  – 55 €  Parking kod TA „Market tours“, Bul. cara Lazara 55 – Novi Sad
BEOGRAD 21:00 65 – 55 € Parking buvlj pijace
NIŠ / 55  – 45 € Parking ispred „Tempo“ centra u Nišu, Bulevar 12. februara

 Prevoz do izabranog letovališta u Grčkoj obezbeđuje Organizator putovanja autobusima turističke klase (visokopodni ili dabldeker).
 Polazak je jedan dan ranije u odnosu na termine iz tabele.
 Povratak (po lokalnom vremenu): iz Pefkohorija u 17:00 h, iz Polihrona u 17:05 h, iz Afitosa u 17:20 h, iz Sivirija u 17:00 h, iz Nea Kallikratije u 18:00 h.
 Organizator određuje mesta polaska i dolaska, mesta za pauze i njihovu dužinu trajanja. Tačno vreme dolaska i povratka nije moguće predvideti precizno, jer umnogome zavise od stanja na putevima, zadržavanja na graničnim prelazima i carinskih formalnosti, na koja Organizator nema uticaj. Prosečno trajanje putovanja od Novog Sada do izabranog letovališta traje oko 14 sati. U toku putovanja pravi se nekoliko pauza za odmor i osveženje. Za udoban i bezbedan prevoz u autobusu se brinu dva vozača i jedan pratilac grupe.
 Doplate za sopstveni prevoz nema.
 Svako dete mora imati svoje sedište.
 Raspored sedenja u autobusu određuje Organizator putovanja isključivo na osnovu redosleda prijava, starosti putnika, broju dece, osim u izuzetnim slučajevima kada se može odrediti određeno mesto za trudnice, invalide i slično. Putnik je u obavezi da prihvati bilo koje sedište koje mu organizator dodeli.
 Moguće je priključenje putnika sa svih stajališta uz put Novi Sad – Beograd – Skoplje.
 Eventualne polaske iz Kikinde, Zrenjanina, Bečeja, Sombora, Subotice, Bačke Palanke i Sremske Mitrovice, Organizator putovanja ostavlja kao mogućnost uz minimalan broj putnika i doplatu.
 Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promena na tržištu nafte i naftnih derivata koriguje cenu prevoza.

OPŠTE INFORMACIJE I NAPOMENE
 Najam apartmana tj. studija (NA) podrazumeva troškove električne energije, tople i hladne vode, korišćenja inventara, boravišnu taksu. Putnici ulaze u očišćenu smeštajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni iste. Posteljina je sastavni deo svake smeštajne jedinice i menja se po potrebi na svakih 5 dana. Peškiri, toalet papir, sapuni nisu sastavni deo inventara u smeštajnim jedinicama. U svim smeštajnim jedinicama kuhinje su opremljene osnovnim priborom za pripremanje hrane. Iznošenje smeća i održavanje čistoće obaveza je gostiju.
 Napuštanje smeštajne jedinice je do 9:00 h (po lokalnom vremenu) poslednjeg dana boravka, a ulazak prvog dana do 16:00h (po lokalnom vremenu), većina se smesti već do 12:00h.
Načinjene, eventualne štete, prouzrokovane nepažnjom, gosti su dužni da prijave domaćinu ili predstavniku agencije i iste nadoknade.
 Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude proda svoje slbodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Takođe, Organizator putovanja zadržava pravo da za određene smene prodaje isključivo paket aranžman, bez mogućnosti umanjenja cene za sopstveni prevoz.
 Cena objekta a samim tim i aranžmana pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Pomoćni ležaj u svim objektima u Grčkoj je na sklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smeštaja. Svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta. Minimalni broj punoplatežnih osoba je određen brojem osnovnih ležaja u smeštajnoj jedinici. U slučaju promene broja korisnika u okviru ugovorene smeštajne jedinice (odustanka nekog od putnika sa ugovora), obavezna je korekcija strukture smeštajne jedinice, i shodno tome, i cene aranžmana po važećem cenovniku.
 Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je ino partner. Broj telefona predstavnika na lokaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.
 Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju štrajka, blokade na putevima i drugih nepredviđenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može uticati, organizator zadržava pravo promene rute putovanja kao i izmene redosleda sadržaja u programu. Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika u autobusu, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.Program putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije „MARKET TOURS“, otp 18/2016. Ovlašćeni subagent”ACAPULCO”,pib 105243088,mb 60889422 Račun organizatora 125-1768205-26