ČAROBNI VASKRS NA KRFU 

Solun – Zejtinlik – Krf – Ostrvo Vido – Meteori – Crkva i izvor Svete Petke

Autobusom

 7 dana / 4 noći

15.04.2020. – 21.04.2020.

 Na Grčkom ostrvu Krf, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstveni događaj koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu hrišćansku veru, paganske običaje, venecijansko nasleđe, brojne litije uz pratnju filharmonijskih orkestra i opojni dah proleća Program putovanja:

1.dan – Sreda – 15.04.2020.

Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu preko puta „Buvljaka“ ( Novi Beograd). Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.dan – Veliki četvrtak – 16.04.2020.

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u Hotel. /Večera / Noćenje.

3.dan – Veliki petak – 17.04.2020.

Doručak. Okupljanje grupe  u ranim jutarnjim časovima i  polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i  poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u hotel, obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje. Noćenje.

4.dan – Velika subota – 18.04.2020.

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati  svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na  jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – VASKRS – nedelja – 19.04.2020.

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u Hotel.U večernjim časovima fakultativna organizacija  grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u Hotel. Noćenje.

 6.dan – Ponedeljak – 20.04.2020.

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. Posle pauze za obrok nastavljamo put dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke. Nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

7.dan – Utorak – 21.04.2020.

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

KRAJ PROGRAMA

 CENA PAKET ARANŽMANA:  245

Cena aranŽmana OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD);
 • Smeštaj u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4  noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama;
 • Svi obilasci po ostrvu;
 • Trajekt i vožnja brodićem do ostrva Vido;
 • Ulaznice za posetu manastira na Meteorima;
 • Obilazak Soluna prema programu;
 • Panoramsko razgledanje prema programu;
 • Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
 • Troškovi organizacije putovanja;

Cena aranŽmana ne OBUHVATA:

 • Grčko veče 28 eur;
 • Ahileon palata 12 eur;
 • Zdravstveno osiguranje odrasli 563 RSD, deca do 18 godina  343 RSD;
 • Ručak u restoranu u blizini Kalambake 12 eur;
 • Lični troškovi putnika;

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 eur za sedište u autobusu;
 • Dete od 2-12 godina ima popust 50 eur od cene aranžmana;
 • Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu.
 • Doplata za 1/1 sobu – 150 eur;
 • Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 120 eur (ako je u pitanju samo prevoz);
 • Povratna autobuska karta za dete do 2 god. iznosi 70 eur ;
 • Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 eur;

 NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate;
 • Gotovinski ili platnim karticama Visa, Visa Electron,Mastercard, Maestro i Dina,rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje;
 • Čekovima građanasa odloženim plaćanjem do 15. novembra 2020., rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje;
 • Plaćanjem na rate(do 6 mesečnih rata i bez kamate) – rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije;
 • Administrativnom zabranompreduzeća sa kojima Love 2 Travel ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani;
 • Virmanskom uplatompojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Love 2 Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

 UPUTSTVA I NAPOMENE:

Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Organizator ima pravo da u prvim i poslednjim smenama kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs.

Love 2  Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu;

Love 2  Travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.

Popusti za decu i treću odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku.

Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Deca do 2 godine ukoliko ne plaćaju smeštaj i sedište, nemaju ležaj u hotelu kao ni ishranu.

Krevetac za bebu u hotelu se plaća i uzima po ličnom zahtevu na recepciji, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku.

Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.

Prema Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja i to:

Aneks br. 1 polise osiguranja br. 14670006731 sa trajanjem od 01.10.2019. god. do 25.01.2020.  osiguravajuće kompanije „Dunav osiguranje a.d.o.” iz Novog Sada, Bul. Oslobođenja br.3. (U slučaju insolventnosti putnik zatečen na putovanju treba na najbrži način da kontaktiraju osiguravača, na tel. br. 0800/386286 ili e-mail: [email protected], i -ili Putnik je obavezan da dostavi osiguravaču i Organizatoru broj ugovora, mesto putovanja, naziv smeštajnog objekta, imena putnika, adresu ili broj telefona, faxa ili e.mail preko kojih se može kontaktirati u mestu trenutnog boravka. U slučaju štete nanete putniku putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudse presude, odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i zakonom RS)

Iscrpljujuća osigurana suma iznosi 300.000 eura i predstavlja maksimalnu obavezu osiguravača. Plaćanje naknade iz osiguranja vršiće se po srednjem kursu NBS

Osiguranjem se obezbeđuju:

A – U slučaju insolventnosti:

Troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji i inostranstvu, u mesto polaska;  Potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao; Potraživanja uplaćenih sredstava putnika, u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja; Potraživanja razlike između ugovorene cene putovanja i cene putovanja snižene srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga usluga obuhvaćenih programom putovanja;

B – U slučaju štete nanete putniku:

Potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje osiguranik nije realizovao; Potraživanja razlike između ugovorene cene putovanja;

Potpisivanjem Ugovora Putnik potvrdjuje da su mu uručeni opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata.

Opšti uslovi putovanja agencije Love 2 Travel su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.

CENA JE RAĐENA NA DAN 25.09.2019. I VAŽI DO POPUNE MESTA

ZA REALIZACIJU PROGRAMA POTREBNO JE MINIMUM 40 PUTNIKA

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU: do popune mesta

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, U SLUČAJU OTKAZIVANJA PUTOVANJA OD STRANE

LOVE 2 TRAVEL-a JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja  organizatora agencije Love 2 Travel OTP04/2017

Ovlašćeni subagetn TA Acapulco PIB105243088

Račun organizatora  160-498810-65