Bukurešt je glavni grad Rumunije nastao još 1459.godine zbog čega spada u red najmlađih evropskih prestonica. Osnovao ga je čuveni Vlad Cepeš  poznatiji kao Grof Drakula. Zbog svoje arhitekture koja podseća na francusku, Bukurešt nosi laskavi epitet „Malog Pariza“. Ovo je grad parkova, velikih avenija i lepe ahitekture koju su mahom izgradili francuske i italijanske arhitekte koji čak ima i svoju Trijumfalnu kapiju. Jedna od najlepših zgrada je palata Parlamenta koja je posle Pentagona druga najveća zgrada na svetu.
Grad od 1,6 miliona stanovnika leži na 2 reke, na Kolentini i Dabovici, koja formira niz od 7 jezera. Danas je ovo jedan od najmodernijih gradova u Evropi i iz godine u godinu sve atraktivnija destinacija za turiste iz celog sveta.

Najpoznatija građevina Bukurešta je zgrada parlamenta koja je  zvanično najveći, najteži i najskuplji objekat te namene na svetu. Nekadašnji Nikolae Čaušesku ga je zamislio kao svoje sedište, ali nikad nije dočekao useljenje. Ironijom sudbine, ovde danas stanuje rumunska demokratija. Pored političke, zgrada ima i muzejsku funkciju.

Bukurešt je poznat po brojnim parkovima. Najpoznatiji park ovog grada je  Cișmigiu sa svojim romantičnim veštačkim jezerom. Tu su i interesantni noviteti poput novog nacionalnog stadiona i vodenog tornja Pantelimon. Kako je ova zemlja imala svoju komunističku istoriju prepoznatljivi blokovi zgrada iz ovog vremena predstavljaju turističku atrakciju.

Program putovanja:

Polazak autobusa sa parkinga u blizini Sava Centra u ulici Vladimira Popovića (severna strana iza hotela Hyatt) u večernjim časovima. Noćna vožnja do Bukurešta uz kraće pauze radi regulisanja graničnih i carinskih formalnosti, odmora i osveženja.

Dolazak u Bukureštu prepodnevnim časovima. Info tura sa pratiocem grupe i upoznavanje grada (Sala Palatuluj, zgrada skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna Banka, stari istorijiski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada Parlamenta…) Nakon info ture, smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i spremanje za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2019 GODINE!!! Noćenje.

Doručak. Fakultativni panoramski obilazak rumunske prestonice u pratnji vodiča (kraljevski park Carol Park i Trifumfalni luk). Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje i individualne aktivnosti. Repriza Nove godine. Noćenje.

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u najveći grad Transilvanije – Brašov i fakultativni obilazak jednog od najlepših dvoraca u Istočnoj Evropi, zamka Bran (u pratnji vodiča), u kome je 1462. godine bio zatvoren Vlad Cepeš (grof Drakula), odnosno slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak grada. Uveče povratak za Beograd. Noćna vožnja.

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2+1 sobama u Hello Hotelu 2* u Bukureštu ili  2 noćenja u 1/2, 1/3, 1/4 u Prince Residence Apartmanima 3* u Bukureštu.
  • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
  • Usluge pratioca grupeza sve vreme aranžmana,
  • Organizaciju putovanja u celini,
  • Info turu (obilazak grada u pratnji vodiča).
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30000 evra, Uniqa Osiguranje)
  • Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete
  • Individualne troškove putnika.

*Polazak iz Niša će biti realizovan za minimum 15 prijavljenih

Termin  30.12.2018 – 03.01.2019. Smeštaj Cena NI Cena BG Cena NS
HELLO Hotel **

Usluga: Noćenja sa doručkom

1/2+1 95€ 85€ 95€
1/2 105€ 95€ 105€
Prince Residence Apartmani

Usluga: Noćenje

1/4 95€ 85€ 95€
1/3 95€ 85€ 95€
1/2 105€ 95€ 105€
NAČIN PLAĆANJA NG

Depozit 2000,00 RSD prilikom rezervacije, 4000,00 RSD otrideset dana nakon prijave, ostatak do 15.decembra.

Mogućnost plaćanja u 5 rata do 01.Marta 2019.

Uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja.

Mogućnost plaćanja kreditnim karticama Komercijalne banke

Rok za prijavljivanja je 10 dana pred polazak na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre početka aranžmana.

Cena je garantovana za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja. “Special travel agency” zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi ugovor. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Special travel agency” uskljadjen sa YUTA standardom.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.

Organizator putovanja OTP 62/2011

Ovlašćeni subagent TA Acapulco