Olimpijska regija ili Pieria je regija u severoistočne kontinentalne Grčke, i njen glavni grad je Katerini. Pieria je poznata po spomenicima arheološke i istorijske vrednosti. Možda najpoznatiji deo Pierie su centralno locirana letovališta,Makrigialos,Paralia, Olympic Beach,  Leptokaria i Nei Pori  kao i planina Olimp.Na Egejskom moru, za letovanje 2016, Vam nudimo hotelski i apartmanski smeštaj  u Olimpskoj regiji

makrigialoss

MAKRIGIALOS

MAKRIGIALOS

U Olimpskoj regiji još jedno lepo mesto za odmor, na samo 50 km od Soluna i na 21 km pre Paralije, nalazi se prelepa duga plaža po kojoj je samo mesto i dobilo ime-Makrigialos. Mesto idealno za miran i opušten odmor, ima puno taverni ,prodavnica, dve diskoteke i nekoliko plaža u blizini. Voda je plitka i idealna za decu. Visok kvalitet morske vode i prelepa peščana plaža opremeljana tuševima, ležaljkama i suncobranima nagradjena je i plavom zastavicom.

 

 

paralija

PARALIA

PARALIA

Živopisno, priobalno turističko mesto nadomak Katerinija, glavnog grada oblasti Pierie. Atraktivno, sa dugom plažom zlatnog peska, čistog mora, pririodnih lepota, savršene turističke organizacije sa vrlo ljubaznim domaćinima. Ovo mesto pruža raznovrsne vidove zabave, izlete, noćne izlaske, pregršt taverni, kafića i butika.

 

 

 

olimpik beach

OLIMPIK BEACH

OLIMPIK BEACH

Potpuno novo naselje, koje svakog leta postaje sve popularnije letovalište turista iz svih krajeva sveta. Tiho mesto veoma povoljno za miran odmor na zlatnim peščanim plažama u porodičnoj atmosferi! Udaljen je oko 2 km od Paralije ili polučasovnim hodom lepim šetalištem osvetljenim svetiljkama i mesečinom. Mnogobrojne taverne, restorani, prodavnice i diskoteke daju poseban kolorit na ovom letovalištu.

 

 

leptokaria

LEPOKARIA

LEPTOKARIJA

Leptokarija (u prevodu Selo lešnika) se nalazi u okrugu Pijerija, na oko 90km udaljenosti od Soluna. Nalazi se na obali Egejskog mora, a ispod planine Olimp, tako da se planinska i morska vazdušna struja ovde susreću, dajući time Leptokariji epitet vazdušne banje.

Povoljan geografski položaj Leptokarije omogućava gostima koji su, pored uživanja u sunčanju i moru, zainteresovani i da bliže upoznaju Grčku, njene prirodne lepote i kulturnu baštinu, posetu meteorskim manastirima, Solunu, ostrvu Skijatos…

Iako je prvenstveno idealno mesto za miran porodični odmor, veliki izbor taverni, kafića, prodavnica, diskoteka i ostalih sadržaja učiniće Leptokariju primamljivom i onima koji očekuju nešto dinamičnije letovanje.

NEI PORI

NEI PORI

NEI PORI

Nei Pori je mesto na samoj južnoj granici okruga Pijerija, na oko 100km udaljenosti od Soluna. Ovo letovalište na Egejskom moru, podno planine Olimp, odlikuje se veoma širokom i dugačkom plažom sa sitnim zrnastim peskom zlatnožute boje. Pored plaže, Nei Pori karakterišu i široke ulice, uređeni trgovi, parkovi za najmlađe, prodavnice, taverne i poslastičarnice, što sve zajedno nedvosmisleno ukazuje da je Nei Pori idealno mesto za miran porodični odmor.